Studie ukázaly, že konzumace fermentovaných potravin jako kysané zelí je přínosná pro proces hubnutí, zvláště v oblasti boků.
Pozitivní efekt na hubnutí dosahují fermentované potraviny tak, že pozitivně ovlivňují a urychlují metabolismus.
Kromě toho látky, které vznikají během fermentace, potlačují záněty, podporují trávení tuků a tím předcházejí obezitě.
Článek pokračuje na další straně
4. Předchází rakovině
Kysané zelí efektivně předchází rakovině. Dokonce je velmi nápomocná i pro její léčbu.
Vděčí za to především následujícím substancím:
Flavonoidy – kysané zelí obsahuje flavonoidy, které aktivují přirozené antioxidační enzymy v těle.
Isothiokyanát – tato látka má velmi silné protirakovinné účinky.
5. Podporuje zdraví srdce
Kysané zelí má vysoký obsah vlákniny, která podporuje trávení, mozek a srdce. Vláknina má i další pozitivní účinky, jako například: