Tajná zbraň na nadbytečný tuk, rakovinu a choroby srdeční

4419
Sdílejte

Je vědecky dokázáno, že kysané zelí poskytuje mnohé významné zdravotní přínosy. Z nich nejdůležitější jsou zlepšování trávení či prevence rakoviny, mrtvice a srdečních infarktů.

Vděčí za to svému jedinečnému složení nutričních látek. Její léčivou sílu dále ještě více zesiluje proces fermentace, během něhož se v ní tvoří množství unikátních substancí.

V tomto článku se podrobněji podíváme na pár jejích významných vlastností.

1. Výborné probiotikum

Díky procesu kvašení a přítomnosti kvasných bakterií má kysané zelí silné probiotické vlastnosti.

Dobré bakterie zlepšují střevní mikroflóru a proto se doporučuje, abyste po užívání antibiotik jedli nějaký čas kysané zelí, které vám zregeneruje kolonie prospěšných bakterií ve střevech.

2. Bohatá na vitamín C

Kdysi dávno si s sebou námořníci nosili kysané zelí. Dlouho vydržela čerstvá, ale to nejdůležitější bylo, že obsahovala vitamín C, který je chránil před kurdějí.

Vitamin C je také silný antioxidant, který zneškodňuje volné radikály, chrání cévy a má protirakovinné účinky.

3. Hubnutí

Kam dál?

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Sprchovat se ráno nebo večer? Odborníci mají jasno. Jejich zjištění asi nikoho moc nepotěší

Další články