Lepší než antibiotika: Protizánětlivý prvek, který zničí až 650 druhů bakterií

7574
Sdílejte

Jeho tajemství spočívá ve správné velikosti molekul . Pokud by byly příliš velké, nedokázaly by proniknout a zablokovat jisté procesy v bakteriích.

Je to podobné jako rybářská síť. Velké ryby v ní uvíznou, ale malé se dokážou přes očka v síti bez problémů proklouznout. Tou správnou velikostí částic stříbra je 1 až 15 pm, obvykle se používá velikost kolem 5 pm.

Druhým podstatným údajem je jeho koncentrace.

Samozřejmě, nemůže být příliš velká, neboť by mohly nastat problémy. Jedním z nich je onemocnění zvané algíria, při kterém se stříbro zachytí v kůži a trvale ji zbarví do šediva.

Nejde však o nebezpečnou nemoc, spíše kosmetický problém.

Ideální koncentrací pro vnitřní použití je 10 až 50 ppm, čili 10 až 50 částic stříbra na milion molekul vody. Pro vnější použití, například pro infekce na pokožce, se mohou používat i vyšší koncentrace (100 či více ppm).

Článek pokračuje na další straně

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články