Odborník upozornil na NEJHORŠÍ zprávu Putinovy ​​invaze: S TOUTO zbraní může udeřit kde chce !

3878
Sdílejte

Rusko podle něj použilo rakety krátkého a středního doletu, které mají dostřel od 500 do 5 tisíc km. Tento typ raket je však v Evropě již 35 let zakázán, na čemž se dohodli ještě tehdejší prezidenti světových mocností. „V roce 1987 se Reagan a Gorbačov dohodli, že USA stáhnou tento typ raket z Evropy a SSSR, později Rusko, je stáhne z evropské části SSSR. Smlouva byla naplněna v roce 1994,“ vysvětlil Duleba.

Článek pokračuje na další straně

Jenže Spojené státy americké v roce 2017 zjistily, že dva komplety raket této kategorie Rusko znovu umístilo ve své evropské části. Rusko odmítlo požadavek USA, aby je stáhlo, tak se Američané rozhodli ze smlouvy vystoupit v roce 2019. „Včera Rusko použilo 40 raket této kategorie k tomu, aby zasáhlo cíle na Ukrajině. Tyto rakety mohou nést jakékoli hlavice, konvenční i jaderné. Proti Ukrajině Rusko použilo zatím konvenční hlavice,“ přiblížil expert na východní Evropu.

Kam dál?

Náhoda, nebo nezvratný osud : Proroctví jasnovidky Vangy, obsahují pozoruhodnou předpověď. Podle ní v roce 2024 Donald Trump ohluchne

Horor ve vlaku z Prahy. Měl zpoždění 360 minut, dětem nedali ani najíst

Nové příplatky za místa ve stínu v Andalusii. Španělsko mění pravidla pro turisty

AKTUÁLNĚ : V Tatrách zavalil turisty sesuv půdy. Dvě ženy zemřely

AKTUÁLNĚ : V polském uhelném dole zůstalo po silném otřesu okolo 40 horníků

Další články