Blesková jablečná pochoutka: Jablka není třeba krájet, jen přepůlit a zabalit do těsta !

2383
Sdílejte

Vše rukama promícháme, dokud nám nevznikne těsto.

Těsto přikryjeme, necháme odstát a odložíme na 20 minut do chladničky.

Připravená jablka důkladně očistíme, nakrájíme na poloviny a odstraníme jadérka.

Těsto vyjmeme z chladničky, rozkrojíme na půlky, které rukama rozmícháme do tvaru menšího bochníku.

Potom ho rozválíme na pečícím papíru do tvaru čtverce a postupně na něj ukládáme jablka.

Recept pokračuje na další straně

Těsto potřeme olejem a rovnoměrně posypeme skořicí.

Na vrch jablek uložíme těsto, které jsme rozváleli  druhé poloviny a odstraníme z něj pečící papír.

Těsto promačkáme dohromady, prořízneme na čtvercové taštičky a ty pak i s pečícím papírem uložíme na plech.

Tvar a velikost taštiček záleží na vašich preferencích.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články