Toxičtější než cigarety, způsobují dýchací potíže, bolesti hlavy a dokonce rakovinu

11260
Sdílejte

Nedávná studie také zjistila, že tyto parafinové výpary mohou také způsobit závažnější onemocnění, jako jsou: nádory ledvin a jater. Ve vosku na parafínové svíčky je více než 20 toxinů. Jedná se o nejnebezpečnější: aceton, trichlorfluormetan, sirouhlík, 2-butanon, trichlorethan, trichloreten, tetrachlormethan, tetrachloreten, chlorbenzen, ethylbenzen, styren, xylen, fenol, křesel, cyklopenten. K těmto vonným svíčkám jsou přidány také syntetické vůně a barvy. Tyto přísady mohou také vést k některým alergickým reakcím.

Rozhodně byste se měli vyhnout některým vonným svíčkám nebo levným svíčkám „aromaterapie“. Slavné gelové svíčky obsahují stejné petrochemické látky jako parafín, ale představují ještě větší nebezpečí, protože jejich skleněné nádoby někdy explodují. Vyhněte se levným vonným svíčkám, protože se obvykle dovážejí a mohou obsahovat olověné knoty.

Kam dál?

Zoufalá rodina na Liberecku přišla o střechu nad hlavou a to vše kvůli elektrické čtyřkolce! Koukáte, jak vám domov hoří před očima, pláče dcera

Na Kladensku se v hasičské nádrži utopilo malé dítě

Známý lékař to řekl na rovinu: ,,Nejčastěji je člověk nemocný z lenosti a chamtivosti!“

Vyhazování cigaretových nedopalků z aut může vyjít hodně draho. Policie varuje před vysokými pokutami

Názor pokladních na zákazníky: Jsou nepříjemní, arogantní, nevychovaní a myslí si, že jim patří svět

Další články