Bezkonkurenční kokosovo-vanilkové rohlíčky a kokosky.Dva recepty na vánoční dezerty, které jsou připravené za chvíli

2769
Sdílejte

Špičky kokosek jemně přitlačíme prstem namočeným do vody.

Dáme do trouby a pečeme při 140 stupních do růžova (asi 30 – 40 minut).

Nyní si připravíme krém. Vejce, veškerý cukr a kakao dáme do misky a postavíme do vodní lázně.

Nad párou zahříváme a občas prošleháme metlou tak dlouho, dokud není směs horká.

Odstavíme z vodní lázně, přidáme nakrájený tuk a rum a za občasného šlehání necháme vychladnout.

Změklé máslo vyšleháme a pomalu přidáváme vychladlou směs.

Vyšleháme hladký čokoládový krém.

Recept pokračuje na další straně

Na plech si porozkládáme linecká kolečka (upečená z klasického lineckého těsta).

Na každé kolečko nastříkáme pomocí zdobícího sáčku krém do tvaru kruhu, abychom do středu mohli dát ještě džem.

Přidáme trochu rybízového džemu a nasadíme kokosové hlavičky.

Takto hotové dáme na 30 minut do chladničky ztuhnout.

Po 30 minutách vyjmeme z chladničky a spodky kokosek namáčíme do čokoládové polevy. Ukládáme na plech pokrytý pečícím papírem. Necháme ztuhnout.

Video postup 

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články