Bezkonkurenční kokosovo-vanilkové rohlíčky a kokosky.Dva recepty na vánoční dezerty, které jsou připravené za chvíli

2769
Sdílejte

Pekla jsem na 180° asi 10 minut (řiďte se svojí troubou – každá trouba peče jinak). Rohlíčky by měly i po upečení zůstat pěkné bledé, jen zespodu upečené do světle hnědá.

Nepečte je zbytečně dlouho, aby se vám nevysušily.

Necháme je na plechu vychladnout (po upečení jsou velmi měkké a křehké, vypadají jako nedopečené, ale to ať vás nemýlí) a ještě vlažné obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem, případně můžeme namočit do čokoládové polevy.

Z této dávky těsta vyjde asi 50 rohlíčků.

KOKOSKY
Potřebujeme:
Z této dávky vám vyjde asi 170 ks kokosek.

250 g mletého kokosu

strouhaná kůra z jednoho citrónu

1 ČL meruňkového džemu

1 PL octa

2 dl bílků (asi 7 ks)

450 g moučkového cukru

Čokoládový krém

3 vejce

150 g moučkového cukru

1 balíček vanilkového cukru

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články