Tragické osudy sedmi hvězd z legendárního Vinnetoua : Smrt na dálnici, infarkt na silnici…

2649
Sdílejte

Vinnetouova mladší sestra Nšo-či okouzlila jak Old Shatterhanda, tak i jeho hereckého představitele Lexe Barkera. Jejich lásce však nebylo přáno, tato indiánka zemřela hned v prvním díle. Umřela v náručí svého vyvoleného, což byla mimochodem první scéna, kterou její představitelka natáčela.

6.Marie Versiniová (†81)

Rodina Marie Versiniové pocházela z Korsiky, otec byl profesorem na Sorboně v Paříži. Již v 17 letech se stala členkou významné divadelní scény Comédie-Française. Byla i úspěšnou modelkou a objevila se na obálkách mnoha časopisů. Při natáčení Vinnetoua mezi ní a Lexem Barkerem přeskočila jiskra. Lex byl ale v té době ženatý a navíc jeho manželka, švýcarská herečka Irene Labhartová (†25), sváděla boj se smrtelnou leukemií. „S vědomím, že jsem ublížila nemocnému člověku, bych asi nedokázala žít. Být Lex volný, všechno dopadlo jinak,“ vzpomínala Versiniová. V roce 1974 se tato kráska s hlubokýma očima provdala za scenáristu a režiséra Pierra Vialetta (†94), v jehož snímcích se pak často objevovala. Právě kvůli němu v roce 1984 opustila svět filmu, aby se o něj mohla ve stáří starat – byl totiž o dobrých 22 let starší než ona. Neměli spolu žádné děti. Zesnula 22. listopadu tohoto roku.

Článek pokračuje na další straně

7. Ribanna

Ribanna je jednou z hlavních postav westernového filmu Vinnetou – Rudý gentleman, natočeného na motivy románů Karla Maye. Byla jedinou dceru náčelníka Asiniboinsů Tah-ša-tungy, do které se zamiloval sám náčelník Apačů Vinnetou. Jejich lásce však nebylo přáno, dostal ji za manželku Robert Merill, syn velitele pevnosti Niobara.

8. Karin Dorová (†79)

Ribannu ztvárnila německá herečka Karin Dorová, vlastním jménem Käthe Rose Derrová. K filmu se dostala až poté, co se seznámila se svým prvním manželem režisérem Haraldem Reinlem (†78), což jí zajistilo řadu filmových rolí z jeho tehdejší filmové tvorby. Půvabná brunetka se ale celosvětové slávě začala těšit až poté, co byla obsazena do Vinnetoua. V příbězích Karla Maye si pak zahrála ještě dvě menší role, slečnu Ellen a slečnu Mabel, a v roce 1994 obdržela Scharlihovu cenu, udělovanou za prezentaci „mayovek“. Třikrát se provdala, překonala rakovinu i závislost na lécích proti bolesti a na povzbuzení. Zemřela 6. listopadu 2017. Její život skončil poté, co dlouhou dobu bojovala s těžkými zraněními, která utrpěla během tragického incidentu na ulici. Omylem ji totiž srazila matka s kočárkem…

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články