Tragické osudy sedmi hvězd z legendárního Vinnetoua : Smrt na dálnici, infarkt na silnici…

2646
Sdílejte

Není to tak dlouho co zesnula francouzká herečka Marie Versiniová (†81), představitelka krásné indiánky Nšo-či (sestry Vinnetoua. V těchto dnech slaví její herecký kolega z oblíbených westernů Ralf Wolter neuvěřitelné 95. narozeniny.

Jak šel postupně čas s ostatními herci, co se proslavili v legendárních „mayovkách“? Kteří z nich jsou ještě naživu a kteří už bohužel nežijí ?

1. Vinnetou

Náčelník apačů Vinnetou (údajně byl film inspirován skutečným apačským náčelníkem Cochise, žijícím v letech 1805–1874) si získal na plátnech kin a na černobílých obrazovkách starých televizí srdce snad všech Evropanek. I proto, že mu svou ostře řezanou tvář propůjčil charismatický Pierre Brice… a svůj výrazný hlas v českém dabingu neméně charismatický Stanislav Fišer (89).

2. Pierre Brice (†86)

Pierre Brice se narodil jako potomek starého šlechtického rodu, a jeho skutečné jméno bylo Pierre-Louis baron de Bris. Bojoval jak v druhé světové válce, tak i v cizinecké legii v Indočíně. Živil se jako model, tanečník a akrobat, a z role indiánského náčelníka ze začátku nebyl vůbec nadšený. Pozdější úspěch ho překvapil. Vinnetoua si zahrál v celkem 11 filmech, vracel se k němu v divadelních představeních, na srazech fanoušků a také v televizním seriálu z roku 1980. Pierre často litoval, že kvůli natáčení mayovek přišel o celou řadu jiných rolí. „Je to smutné, ale myslím to vážně. Myslím,že po třetím pokračování jsem toho měl nechat,“ tvrdil s hořkostí. Díky Vinnetouovi však potkal svou manželku Hellu Krekelovou (72), která byla od něj o 21 let mladší a od mládí patřila mezi jeho oddané fanynky. 6. června 2015 ve věku 86 let odešel Brice do věčných lovišť.

Článek pokračuje na další straně

Kam dál?

Herečka Shannen Dohertyová nedávno otevřeně promluvila o svém boji s rakovinou. Rakovinné buňky se u mě změnily, je to jako budíček, říká

Herec Oldřich Vlach se potýká se zdravotními problémy a zrušil veškeré své pracovní závazky, včetně odpojení telefonu

Podívejte se, co si čeští sportovci oblečou pro start olympiády : Batikovaný župan, plášť z chemie? Kolekce rozdělila internet, chválu pějí slavní

Svatební veselí hokejového mistra světa Davida Tomáška : : Chlastačka s trofejí!

Velký návrat Terezy Brodské do ULICE

Další články