Dnes je to 41 let, kdy legendární herec neuposlechl lékaře: Kontroverzní léčba a… SMRT!

11757
Sdílejte

Steve McQueen (vlastním jménem Terence Steven), který se narodil 24. března 1930, byl jedním z nejpopulárnějších amerických filmových herců. Působil také jako producent av neposlední řadě je známý jako automobilový závodník.

Po studiu herectví a účinkování na newyorských divadelních scénách se proslavil jako představitel tvrdých a odvážných mužů ve westernech a v kriminálních a dobrodružných filmech. Byl jedním ze Sedmi statečných, uprchlíkem v Motýlíkovi, zazářil například i ve snímcích Bullittův případ, Le Mans, Nevada Smith a Skleněné peklo. Svou poslední roli ztvárnil v kriminálce Lovec (1980) režiséra Buzza Kulika.

McQueen, přezdívaný The King of Cool, byl také vášnivým automobilovým závodníkem a své husarské kousky často předváděl i ve filmech. Vlastnil několik sportovních aut. Steve McQueen miloval ženy, byl třikrát ženatý. Steve McQueen je synonymem dobrodružných, kriminálních, napínavých snímků té nejvyšší úrovně, přesto jde io jednoho z nejlepších charakterových herců vůbec.

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články