Recept pokračuje na další straně
postup:
Změklé máslo nakrájíme na kostičky a smícháme s prosátou moukou.
Mícháme rukou, dokud se složky nespojí a nevytvoří se drobenka.
Do samostatné mísy si nalijeme kefír pokojové teploty, přidáme jedlou sodu, vanilin s cukrem podle chuti a spolu se žloutky vypracujeme na kompaktní hmotu.
Potom kefírové hmotu nalijeme k drobenky a vypracujeme hladké těsto.
To zabalíme do potravinářské fólie a odložíme ho do chladničky na 40 minut.
Nyní si očistíme jablka a nastrouháme je na hrubém struhadle.
Přidáme skořici, citrónovou šťávu, i kůru, rozinky a ořechy podle chuti.
Nakonec ještě přimícháme do nádivky cukr.
Těsto vyjmeme z chladničky, rozdělíme ho na 3 části a každou vyválíme na papíře na pečení na velikost plechu.
Pomocí pečícího papíru se nám bude těsto snadno přenášet na plech.