Jednoduchý jablečný koláč s kefírem: Je tak jemný, voňavý a lahodný !

7913
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

postup:
Změklé máslo nakrájíme na kostičky a smícháme s prosátou moukou.

Mícháme rukou, dokud se složky nespojí a nevytvoří se drobenka.

Do samostatné mísy si nalijeme kefír pokojové teploty, přidáme jedlou sodu, vanilin s cukrem podle chuti a spolu se žloutky vypracujeme na kompaktní hmotu.

Potom kefírové hmotu nalijeme k drobenky a vypracujeme hladké těsto.

To zabalíme do potravinářské fólie a odložíme ho do chladničky na 40 minut.

Nyní si očistíme jablka a nastrouháme je na hrubém struhadle.

Přidáme skořici, citrónovou šťávu, i kůru, rozinky a ořechy podle chuti.

Nakonec ještě přimícháme do nádivky cukr.

Těsto vyjmeme z chladničky, rozdělíme ho na 3 části a každou vyválíme na papíře na pečení na velikost plechu.

Pomocí pečícího papíru se nám bude těsto snadno přenášet na plech.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články