Apokalypsa na jihu Moravy. Ničivé tornádo srovnalo 7 obcí se zemí

1540
Sdílejte

Republika se momentálně vyrovnává s mimořádně závažnou situací. V čtvrtek (24. června) se stovky rodin museli poprat s ničivým tornádem na Moravě. Jak se ukázalo, devastující situace si kromě zraněných vyžádala i první oběti na životech.

Najzasáhnutějšími oblastmi včerejší bouře, kterou doprovázelo nečekané tornádo, jsou obce Lužice, Mikulčice, Moravská Nová Ves a Hrušky. Jak uvedl ředitel hodonínské nemocnice Antonín Tesařík, na jejich odděleních ošetřili 200 zraněných osob.

Mluvčí jihomoravské záchranné služby Michaela Bothová v České televizi ráno doplnila, že následkem zranění podlehli čtyři lidé. Podle meteorologa Pavla Karase překročila rychlost tornáda, které se klasifikováno jako velmi silné, 300 kilometrů za hodinu.

Stát uvolní na pomoc obcím po bouři 420 milionů korun, přičemž lidé mohou dostat na obnovu zničeného bydlení 5 milionů, z toho 2 milionů jako dotaci a zbytek ve formě úvěru. V postižených oblastech je nasazeno 250 policistů, 550 hasičů, 56 lidí ze záchranného útvaru a dva týmy na vyhledávání lidí v sutinách.

Kam dál?

Za nehty a vlasy utratila půl milionu. Manželka dubajského milionáře dostává měsíčně tolik peněz, že neví, co s nimi

Ženy s malými dětmi si stěžují, že nemají dostatek pracovních možností

Smutný konec dovolené v Alpách. Před zraky manžela a dětí se žena zřítila ze 150 m do údolí. Visela za oblečení z lanovky, které ji neudrželo

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Další články