Česnek nakrájejte na malé kousky a vložte do láhve.
Nalijte olej a pokud chcete, aby byl pouze konzumován, můžete také přidat chilli papričky (umyté, sušené, bez semen).
Míchejte – aby nezůstaly v láhvi vzduchové bubliny, stále potlačte česnek, aby se udržel pod olejem.
Článek pokračuje na další straně
Vložte do chladničky – pokud česnek plachtí na povrch, znovu stiskněte po 2 dnech, bude měkčí, aby byl zaléván olejem.
Uchovávejte v chladničce po dobu nejméně 3 týdnů (lahvička musí být dobře uzavřena).
Poté přeceďte přes hustou gázu a znovu nalijte do láhve.
Může to stát až jeden rok v ledničce- pokud jste netrpěliví – stále můžete konzumovat po týdnu.
Každý den bereme lžíce nebo ochutnáváme pokrmy – je to například vynikající přísada do salátů.