Lékař a farmaceut radí : Jak léčit covid-19 doma, pokud máte mírné příznaky

6900
Sdílejte

Teploty mohou trvat i týden a více dní, zde je důležité zejména nedovolit, aby se organismus vlivem horečky vyčerpal a dehydratovat. Čili i teploty kolem 38 stupňů Celsia je třeba snížit, pokud trvají dlouho. Teplotu třeba pravidelně měřit a léky proti teplotě podávat také pravidelně. A poctivě hydratujte. Raději často po malých dávkách, pokud je třeba i brčkem, lžičkou. Cibulový čaj je oblíbeným receptem babiček.

Jaké léky vysadit

„Při déletrvající teplotě je nutné upravit také chronickou léčbu – při lécích na tlak se orientujeme podle výšky aktuálního krevního tlaku – ten může vlivem horší hydratace při horečkách klesat, pak takové léky nepodáváme. Stejně je to s léky na „odvodnění“, resp. močení – při dehydrataci jejich nepodáváme, „objasňuje lékařka. Sledujeme však vznik otoků a zadýchávání.

Co proti kašli

Při kašli užíváme antitusika podle typu kašle. Jsou to léky, které potlačují vysilující, suchý a dráždivý kašel. Z přírodní medicíny pomáhá pukléřka lékařská a jitrocel kopinatý. Je výborný při vlhkém kašli a zahlenění průduškách. Látky v jitrocele také zpevňují plicní tkáň a za čerstva mají antibakteriální účinky.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články