Co se vám snaží tělo naznačit pokud máte stále chuť na něco sladkého, slaného, hořkého nebo kyselého ?

14685
Sdílejte

Článek pokračuje na další straně

Máte chuť na hořké?

Pokud nás přepadne chuť na hořké, může nám tělo signalizovat potřebu očistit se – detoxikovat. Hořká chuť působí příznivě na trávení, reguluje činnost střev, pročišťuje organismus a podporuje celkovou látkovou přeměnu.

Tip: Pokud vás nejblíže přepadne chuť na hořké dopřejte si grep. Hořká látka v grepů naringin, tělo pročišťuje a dokonce urychlí spalování tuků a látkovou přeměnu cukrů.

Pokud máte chuť na tyto potraviny, může vám chybět toto ….

V následující tabulce najdete ke každé žádostivosti na určitou potravinu uvedenou chybějící látku , a také způsob, jakým tento nedostatek nejlépe odstranit aby vás už tyto chutě nepropadali.

Máte chuť na: Chybí vám: Potraviny, které uspokojí vaši potřebu:
čokoláda hořčík syrové ořechy a semena, luštěniny, ovoce
sladkosti chrom brokolice, hrozny, sýr, vysušená fazole
uhlík čerstvé ovoce
fosfor ryby, vejce, mléko a mléčné výrobky, ořechy, luštěniny
síra brusinky, křen, kapustoviná zelenina, púčková (zimní) zelí
tryptofan sýr, jehněčí maso, rozinky, sladké brambory, špenát
chléb, pečivo dusík jídla s vysokým obsahem bílkovin
tučné a mastné jídla vápník hořčičné nebo Kvaková listy, brokolice, zimní zelí, luštěniny, sýr, sezam
káva, čaj fosfor hovězí maso, játra, drůbež, ryby, vajíčka, mléko, ořechy, luštěniny
síra vaječné žloutky, červené papričky, bílkoviny se svaloviny, česnek, cibule, brukvovitých zelenina
sůl mořská sůl, jablečný ocet
železo maso, ryby, drůbež, mořské řasy, salát, černé (tmavočervené) třešně
alkohol, rekreační drogy bílkoviny maso, drůbež, mořské plody, ořechy
avenin posekané ovesné vločky
vápník hořčičné nebo Kvaková listy, brokolice, zimní zelí, luštěniny, sýr, sezam
glutamin doplňkový glutamin v prášku, surový zelný džus
draslík na slunci sušené černé olivy, vývar ze bramborových slupek, mořské řasy, hořké salátové listy
spálené jídla uhlík čersvého ovoce
limonády a bublinkové nápoje vápník hořčičné nebo Kvaková listy, brokolice, zimní zelí, luštěniny, sýr, sezam
slaná jídla chlor syrové kozí mléko. ryby, nerafinovaná mořská sůl
kyselá jídla hořčík syrové ořechy a semena, luštěniny, ovoce
přejídání křemík ořechy, semena, vyhýbání se rafinovaným škrobem
tryptofan sýr, jehněčí maso, rozinky, sladké brambory, špenát
tyrosin doplňkový vitamín C nebo pomeranč, zelené a červené ovoce a zelenina

A jaké chutě propadají nejčastěji vás? Podělte se o to s námi do komentáře.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články