VAROVÁNÍ ! Po očkování proti koronaviru v žádném případě nedělejte tyto věci !

4171
Sdílejte

Vakcína je podle jejích slov prvním krokem k tomu, abychom se mohli vrátit k normálu. U obou zkoumaných vakcín od společností Pfizer a Moderna je třeba aplikovat dvě dávky. 95 procentní, trvá nejméně deset až dvanáct dní, dokud se stane první dávka účinnou proti koronaviru. Před aplikováním druhé dávky je účinná pouze na 52 procent. Ani po druhé dávce však roušky nevyhoďte do koše.
Odborníci stále potřebují čas na to, aby zjistili, jak vakcína ochrání ty, kteří se nemohou dát očkovat. Bude také nutné, aby se vytvořila takzvaná „imunita stáda“. Ředitel Národního ústavu pro alergie a infekční choroby (NIAID) a expert Bílého domu pro pandemii Anthony Fauci uvedl, že na to, aby byl koronavirus potlačen, musí se dát očkovat 75 až 85 procent Američanů.

Pokračování na další straně

Také je fakt, že vakcíny nejsou stoprocentně účinné, což znamená, že stále existuje malá šance, že byste se i po očkování mohli nakazit. „Od nynějška až do ledna budeme vědět mnohem víc. Každý den je pro nás novou vzdělávací zkušeností. Už jsme skoro tam, ale nejsme ještě za cílem, „poznamenala Goffová s tím, že roušky mohou zůstat obzvlášť efektivní ochranou u lidí s oslabenou imunitou. Tyto komplikace ale nejsou jedinými problémy, které se mohou objevit po příchodu vakcíny. Existuje také obava z vedlejších účinků, mezi které patří:

Kam dál?

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Osudové rozhodnutí : Marcela nastoupila do autobusu smrti, ve kterém neměla být. Rodiče odhalili poslední okamžiky

Žena zneužila svého stavu po prodělané mrtvici. Před lékaři a sociálními pracovníky zveličovala své problémy tak, aby měla nárok na co největší invalidní důchod a další dávky. Jezdila na dovolené a festivaly

Pes, který se ztratil před dvěma lety se našel 1600 kilometrů daleko

Další články