Zjištění z kterého mrazí : Vědci prozkoumali buňky mladých lidí, zarážející zjištění o rakovině

2385
Sdílejte

mylná hypotéza
V rámci výzkumu se vědci blíže zaměřili na gen TP53 , se kterým se setkávají u všech typů rakoviny jícnu . Zjistili, že měl se zvyšujícím se věkem mutace v pěti až deseti procentech zdravých buněk .

Dalším důležitým genem je NOTCH1, který má rozhodující vliv na dělení buněk – až polovina zdravých buněk měla u člověka ve středním věku přítomny mutace. Gen NOTCH1 má však, zdá se, ochrannou funkci , protože jeho mutace se ve větší míře nacházejí v zdravých tkáních, ne tkáních napadených rakovinou. To podle vědců odporuje zaužívanému přesvědčení, že mutace genu NOTCH1 se podílejí na dělení rakovinných buněk .

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články