Můžete dělat různé tvary – kuličky, věnečky, větrníky nebo truhličky.
Tajemství úspěchu je v pečení
Cukrářky vědí, že odpalované těsto se připravuje vždy při vysokých teplotách – ty musíte nechat hlavně při začátku pečení.
Postupujte tedy takto – plech vložte do trouby, která je předehřátá na 230 stupňů. Takto nechte péct deset minut a pak stíhaných na 200 stupňů.
Přibližně po dalších deseti minutách začněte sledovat, jak vypadá povrch jednotlivých kousků. Ty musí být zbarvené pěkně do zlatova, nemohou být bílé a ani tmavohnědé. Je to velmi důležité, protože každá trouba peče jinak.
Nejčastější problém při pečení – těsto je tekuté a nedrží tvar
Recept pokračuje na další straně
Základem pro to, aby se vám těsto neroztékalo jsou dvě věci – přidávat vejce postupně a po odstavení z plotny ho nechat úplně vychladnout, tedy, neuspěchat se.