4 vajíčka
Recept pokračuje na další straně
postup:
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme máslo a špetku soli . Směs přivedeme k varu, rozpustíme tuk a stáhneme hrnec ze sporáku.
V tomto okamžiku vsypeme mouku a začneme ji zapracovávat . Když se vše spojí do jedné hmoty, znovu vrátíme hrnec na sporák. Nyní musíme pořádně zabrat, protože těsto budete po celou dobu míchat a zároveň tak odpalovat.
Když bude pevné, pěkně lesklé a bude zanechávat na dně kompaktní tenkou bílou vrstvu, je hotové .
Stáhneme ho opět ze sporáku, nechte pár minut vychladnout (proces vychladnutí můžete urychlit vyklopením cesta do skleněné misky) a začněte do něj zašlehávat po vajíčku, pokud nevytvoříte hladké a lesklé těsto.
Těstem naplníme cukrářské sáček a nastříkáme ho v žádoucích tvarech na plech, který je vyložený papírem na pečení.