Těchto sladkých rolí se nikdy nepřejíme: Jsou tak dobré, že si je rodina žádá každý víkend !

3284
Sdílejte

volitelné: mák, skořice, džem, ořechy, tvaroh

Recept pokračuje na další straně

Postup:

1. Mléko smícháme se smetanou, pak směs zahřejeme na mírném ohni, přidáme cukr, droždí, rozpuštěné máslo. Misku odložíme na 10 minut na teplé místo.

2. Přidáme vanilkový cukr, špetku soli a prosátou mouku.

3. Uhněteme měkké a mírně lepivé těsto, které necháme na teplém místě 2 hodiny kynout.

4. Těsto přendáme na pomoučený vál, posypeme ho moukou a rozdělíme na 2 kusy.

5. Vyválíme na tloušťku asi 3 mm a nařežeme na čtverce s rozměrem 8 x 8 cm.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články