Těchto 14 antibiotik pochází z přírody a ochrání nás před většinou nemocí

1668
Sdílejte
Vegetables and Fruit Heart Shaped

Antibiotika bojují proti bakteriím, které mohou vést k vážným chorobám a v krajních případech i smrti. První syntetické antibiotikum, Salvarsan, bylo vyrobeno v roce 1909, kdy se hledala léčba syfilis. Toto antibiotikum se používalo do 40. let 20. století, pak bylo nahrazeno penicilinem.

K léčbě různých nemocí se používalo množství antibiotik – což je v moderní medicíně obrovský průlom. Následně západní medicína začala používat antibiotika k léčbě infekcí, které nebyly způsobeny bakteriemi. Ale antibiotika bojují pouze proti bakteriím, nezabíjejí viry, plísně a podobně.

Zneužívání antibiotik bohužel snižuje jejich účinnost. To způsobí, že se mikroby stanou rezistentními – přestanou reagovat na léky.

Jako každý jiný živý organismus, i bakterie se přizpůsobují prostředí, aby přežili. Smrt v důsledku bakteriální rezistence na antibiotika není ojedinělým případem. V tomto článku najdete seznam antibiotik, které se dají najít i v přírodě.

 

Pokračování na další straně

Pamatujte však, že bylinky a koření, které uvidíte níže, mohou být kontraproduktivní s některými léky, takže při jejich konzumaci musíte být opatrní a určitě se poraďte s lékařem.

Zázvor nebo zázvor

Tato rostlina má řadu léčivých vlastností. Zázvor je přírodní antibiotikum a bojuje proti infekcím lépe než ampicilin, tetracyklin a chloramfenikol.

Italská studie zjistila, že zázvor byl v boji proti bakteriím mnohem efektivnější než tradiční způsoby léčby.

česnek

Česnek obsahuje síru, která je zodpovědná za její vůni, jakož i za vliv na imunitní systém. Česnek je skvělý prostředek pro boj s odolnými bakteriemi.

Kromě toho může zabránit tomu, aby se bakterie staly odolnými vůči antibiotikům. Česnek je vynikající prostředek pro prevenci rakoviny. Jde o antifungicidní, antivirový a antiparazitický prostředek.

jablečný ocet

Kam dál?

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Sprchovat se ráno nebo večer? Odborníci mají jasno. Jejich zjištění asi nikoho moc nepotěší

Další články