Pokračování na další straně
Hlavní příčinou nedostatku hořčíku v naší stravě je to, že „moderní“ zemědělské metody přispěly k jeho nadměrnému odčerpání z půdy. Pak se samozřejmě nenachází ani v plodinách, které na takové půdě vypěstujeme.
Problém dále ještě více zhoršuje časté používání umělých hnojiv, pesticidů a herbicidů. Jednou z možností je užívání doplňků stravy s obsahem hořčíku. Lidé často užívají hořčík, ale neužívají správný druh nebo ne v dostatečném množství.
Studie prokázaly, že formy hořčíku jako jsou aspartát, citráty, laktáty nebo chloridy se vstřebávají mnohem lépe než oxidy nebo sulfáty.
Rovněž je vhodné, aby doplňky obsahovaly kromě hořčíku i vápník, vitamín D a vitamín K2, protože tyto látky se navzájem doplňují a metabolismus jedné není možný bez přítomnosti ostatních.