Kvalitní potraviny za vlády komunistů? Podívejte se, jakými jedy nás krmili

20098
Sdílejte

Benzen
Dlouho po objevení byl považován za konzervační látku s vynikajícími účinky, proto se dával např. do hořčice. Dalším zkoumáním benzenu se zjistilo, že rozhodně nepatří mezi zdraví prospěšný; je klasifikován jako karcinogen skupiny 1 a způsobuje zejména leukémii a rakovinu plic.

Polychlorované bifenyly

Polychlorované bifenyly PCB začaly být hojně využívány jako aditiva v barvách a lacích ve třicátých letech v Americe, odkud se postupně rozšířily do celého světa. Opět vládl názor, že nijak neškodí lidskému zdraví ani přírodě.

Článek pokračuje na další straně

V 60. letech se začaly objevovat první vlaštovky o tom, že PCB přece jen nebudou tak bezúhonné, jak to vypadá. Podrobné zkoumání odhalilo, že akutní toxicita je sice nízká, Nicméně vzhledem k jejich stálosti a bioakumulaci je velmi nebezpečná toxicita chronická. Bylo prokázáno, že se hromadí v mase, mléce, vejcích nebo například i v másle a rybách.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články