Famózní mini větrníky s čokoládovou a vanilkovou náplní skvěle vypadají i chutnají

6370
Sdílejte

Až uplyne doba třiceti minut, těsto na větrníky vyjměte z chladničky, vložte do cukrářského sáčku s větším otvorem a pomocí něj na plech s pečícím papírem nastříkejte několik středně velkých koleček. Měly by být alespoň dva centimetry od sebe. Těsto poté dejte do trouby péct na půl hodiny při 180 stupních Celsia. Po půl hodině troubu vypněte a korpusy ponechejte ještě pět minut uvnitř. Pak vyjměte a nechte vychladnout.


Příprava náplní do větrníků a jejich kompletace

V misce si smíchejte vaječné žloutky spolu s trochou studeného mléka, přidejte cukr, špetku soli a přisypte mouku. Důkladně promíchejte, aby se suroviny propojily. Zbylé mléko vlijte do rendlíku, přiveďte k varu a za stálého míchání přilévejte vaječnou směs z hrníčku. Prohřívejte na plotně do zhoustnutí. Až budete mít pudinkovou hmotu hotovou, odstavte ji z plotny a rozdělte na dvě poloviny. Do té druhé vmíchejte rozpuštěnou hořkou čokoládu a 25 gramů másla a do vanilkové části vmíchejte asi 100 gramů másla.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články