Jahelník jedla naposledy u své babičky. Když ho připravila své rodině, udiveně zírala. Celý pekáč padl za 10 minut!

2089
Sdílejte

Jáhly jsou velmi zdravou potravinou. Obsahují velké množství vitamínů a vlákniny, která je tak důležitá pro imunitu a dobré trávení. Příprava jáhel není nikterak zdlouhavá, ani složitá. Vyzkoušejte náš dnešní recept na tradiční jahelník. Pochutnají si i ti nejmlsnější, ale hlavně vaše děti. Drobotinu navíc můžete také zapojit do přípravy. Vypeckují vám švestky a pěkně je poskládají na povrch před pečením. Užijte si příjemné chvíle už dnes.

Ingredience

  • 200 g jáhel
  • 700 ml mléka
  • 400 g švestek
  • 80 g medu
  • 30 g kokosového oleje
  • 30 g rozinek
  • 70 g mletých vlašských ořechů
  • 2 čajové lžičky Knorr mleté skořice
  • 1 kousek celé skořice
  • 1 vanilkový lusk

Do formiček

  • tuk na vymazání

Postup práce

Jáhly dobře spařte vroucí vodou, jinak by byly hořké! Spařené jáhly dejte spolu s mlékem do hrnce, přidejte nalámanou celou skořici a nechte 15 minut vařit táhlým varem. Po této době byste měli získat krásnou kaši.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články