Bleskurychlý čokoládový dort bez vajec a másla vás nadchne

4165
Sdílejte

Mezitím si připravte sirup, kterým napustíte hotový dort. V rendlíku zahřejte připravené mléko a rozpusťte v něm cukr. Vychladlé upečené těsto propíchejte v pravidelných rozestupech špejlí a zalijte jej sladkým mlékem a nechte vsáknout.

Smetanu ke šlehání elektrickým šlehačem vyšlehejte do tuha a v průběhu zpracovávání přidejte i připravený cukr. Šlehejte do té doby, dokud se nezačnou v šlehačce tvořit po vytažení metel špičky. Ušlehanou šlehačku rozprostřete na povrch dortu a dejte do ledničky vychladit zhruba na půl hodiny.

Recept pokračuje na další straně

Zatímco dort chladne v lednici, připravte si čokoládovou polevu typu ganache. Smetanu nalijte do rendlíku a přiveďte téměř k varu. Poté odstavte ze sporáku a přidejte nasekanou čokoládu, kterou nechte minutu až dvě rozpouštět a promíchejte, dokud se všechny kousky čokolády nerozpustí a nedostanete hladkou temně hnědou čokoládovou polevu. Tu pak nalijte na povrch dortu a nakláněním formy rovnoměrně rozprostřete po jeho povrchu.

Nakonec vraťte dort opět na hodinu až dvě do lednice ztuhnout a s velkou radostí podávejte.Dobrou chuť.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články