Mezitím si připravte sirup, kterým napustíte hotový dort. V rendlíku zahřejte připravené mléko a rozpusťte v něm cukr. Vychladlé upečené těsto propíchejte v pravidelných rozestupech špejlí a zalijte jej sladkým mlékem a nechte vsáknout.
Smetanu ke šlehání elektrickým šlehačem vyšlehejte do tuha a v průběhu zpracovávání přidejte i připravený cukr. Šlehejte do té doby, dokud se nezačnou v šlehačce tvořit po vytažení metel špičky. Ušlehanou šlehačku rozprostřete na povrch dortu a dejte do ledničky vychladit zhruba na půl hodiny.
Recept pokračuje na další straně
Zatímco dort chladne v lednici, připravte si čokoládovou polevu typu ganache. Smetanu nalijte do rendlíku a přiveďte téměř k varu. Poté odstavte ze sporáku a přidejte nasekanou čokoládu, kterou nechte minutu až dvě rozpouštět a promíchejte, dokud se všechny kousky čokolády nerozpustí a nedostanete hladkou temně hnědou čokoládovou polevu. Tu pak nalijte na povrch dortu a nakláněním formy rovnoměrně rozprostřete po jeho povrchu.
Nakonec vraťte dort opět na hodinu až dvě do lednice ztuhnout a s velkou radostí podávejte.Dobrou chuť.