Bleskurychlý čokoládový dort bez vajec a másla vás nadchne

4165
Sdílejte

Návod na přípravu:

Do hluboké mísy nasypejte mouku, holandské kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a cukr. Všechny suché přísady řádně promíchejte. Pak přidejte mléko a šest lžic slunečnicového oleje a znovu velmi dobře promíchejte, abyste vytvořili hladké řídké těsto. Během míchání do něj ještě přilijte trochu horké vody a míchejte tak, aby se vám v těstě nenadělaly hrudky. Výsledné těsto je hladké, lesklé a poněkud tekuté.

Těsto vlijte do připravené formy vymazané olejem a vložte do trouby předehřáté na 175 až 180 stupňů Celsia. Můžete těsto také připravit v mikrovlnné troubě. V tom případě však musíte zvolit vhodnou nádobu a na maximální výkon bude jeho příprava trvat 5 – 8 minut v závislosti na konkrétní troubě.

Zda je těsto správně propečené a hotové poznáte podle testu se zapíchnutou špejlí. Pokud špejli z těsta vytáhnete suchou a bez zbytků těsta, máte hotovo a můžete dort vyjmout z trouby. Pokud je špejle mokrá a ulpívají na ní kousky těsta, nechte jej ještě chvíli dopéct.

Recept pokračuje na další straně

Po vyjmutí z trouby nechte dort úplně vychladnout.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články