8 tipů na báječné polévky, které budete mít hotové do půl hodiny

7055
Sdílejte

Jak postupovat?

Nejprve si orestujte na oleji v hrnci cibuli jemně pokrájenou a mrkve na kostičky. PO pěti minutách přidejte vývar a kuřecí prsa. Vařte dalších pět minut a následně vsypte i hrášek, kopr, špenát. Na konci vaření dochuťte citrónovou šťávou, pepřem, solí dle potřeby.

Recept pokračuje na další straně

Mexická kuřecí polévka

Susan z Texasu dala k dispozici tento úžasný recept, který zákonitě zahřeje pro svou ostrou chuť. Ať žije Mexiko!

Suroviny na polévku: vykostěná kuřecí prsa, menší cibule, 3 lžíce másla, 2 stroužky česneku, šálek horké vody, 2 lžičky kuřecího bujónu, mletý kmín, smetana na vaření, modrý sýr, plechovka kukuřice, chilli papričky, rajče a můžete přidat dle chuti i koriandr.

Postup přípravy: Na másle orestujte cibulku, kuřecí prsa nakrájená na kousky, přidejte prolisovaný česnek, kmín, přelejte vývarem a vařte asi pět minut. Poté vmíchejte smetanu, sýr, pokrájené chilli papričky, rajče. Vařte, dokud se rajče nerozpadne a sýr nerozpustí. Na závěr dochuťte dle obliby koriandrem.
Recept pokračuje na další straně

Babiččina rajčatová polévka

Gerri z Rhode Islandu se podělila o výborný recept, který vařívala její milá babička.

Suroviny na rajčatovou polévku: 2 lžíce másla, jedna lžíce hladké mouky, 2 šálky rajčatové šťávy, půl šálku vody, 2 lžíce cukru, trochu soli, ¾ šálku těstovin dle obliby, čerstvá petrželka dle chuti.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články