Zavinuté máslové válečky jako dech: Z tohoto těsta už dělám všechny buchty i kynuté koláče – nemá konkurenci !

8361
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Postup:

100 ml mléka ohřejeme, přidáme 3 lžíce cukru a kostku droždí. Necháme vzejít kvásek.

400 g hladké mouky, kvásek, 200 ml mléka, 200 ml vody smícháme, postupně přidáváme zbylou mouku a zpracujeme těsto, které se nebude lepit na stěny misky.

Necháme kynout na teplém místě půl hodiny zakryté utěrkou a pak z těsta oddělujeme menší kousky, které zpracujeme do kuličky, kuličku rozválíme na tenký obdélník, který můžete potřít libovolnou nádivkou (marmeláda, ořechy, tvaroh, nutella, čokoláda), ale nemusíte a stočíme do válečku.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články