Ledová smršť: V létě každý chce jen tuto osvěžující bombu !

6144
Sdílejte

Bílky a cukr krystal vyšleháme do husté pěny, postupně po lžících přidáváme mouku a zlehka promícháme. Nakonec vmícháme i citronovou kůru. Vznikne nám bílkové těsto.

Plech 29 x 39 cm vyložíme pečícím papírem, těsto rovnoměrně rozetřeme a dáme péct na 180 stupňů 20 minut. Mezitím si připravíme nádivku, krém. Žloutky, mléko 200 ml a pudink rozmícháme.

Recept pokračuje na další straně

Zbytek mléka, cukr krystal dáme do misky a vaříme. Když mléko sevře, vlijeme připravenou směs uvaříme hladký krém. Když máme uvaření vmícháme do něj máslo ještě za horka, aby se rozpustilo a úplně nakonec vmícháme i citronovou kůru a šťávu (trochu šťávy si můžeme odložit stranou na pokapání cesta). Dáme vychladnout.

Na upečený korpus rovnoměrně rozetřeme krém. Dáme do chladničky ztuhnout. Nakonec si připravíme šlehačku. Vyšleháme a rovnoměrně rozetřeme na krém. Vrch dozdobíme šlehačkou a dáme vychladnout.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články