Ingredience na 20 porcí
- 4 vejce
- 3 větší cibule
- 2 kg brambor
- 500 g mrkve
- 1 konzerva sterilovaného hrášku
- 150 g sterilované kapie
- 600 g sterilovaných okurek
- majonéza a tatarská omáčka dle chuti
Pracovní postup
Brambory a mrkve omyjte, neloupejte, dejte je do hrnce a zalijte 0,5 litrem vody. Vařte doměkka v páře pod pokličkou. Hotové nechte vychladnout.
Cibuli oloupejte a nadrobno nakrájejte. Vložte do misky, zalijte octem a osolte. Nechte ocet působit, aby cibule změkla a zbavila se ostré chuti.
Vejce uvařte natvrdo, prudce je zchlaďte studenou vodou a oloupejte. Na struhadle je nahrubo nastrouhejte. Mrkev zlehka oškrábejte a nakrájejte na kolečka (nebo protlačte přes mřížku). Okurky nakrájejte na drobné kousky a dejte je do větší mísy. Nálev nevylévejte, budete ho ještě potřebovat.
Zchladlé brambory oloupejte a přes mřížku je protlačte do mísy na okurky. K nim přidejte nastrouhaná vajíčka, pokrájenou kapii, zcezený hrášek a mrkev a opatrně promíchejte.
Majonézu ochuťte solí a pepřem. Přilijte 100 ml láku z okurek a 3 polévkové lžíce tatarské omáčky. Vmíchejte do směsi brambor a zeleniny a dejte do chladničky na 2 hodiny uležet.
Další články
Tiscali Media, a.s. není provozovatelem webu woman.tiscali.cz a jeho obsah je pouze názorem redakce, se kterým se Tiscali Media, a.s. nemusí ztotožňovat.