7 způsobů, jak zabít bakterie v ústech.A zbavit se zápachu v ústech

2465
Sdílejte

Máme pro vás 7 jednoduchých způsobů, jak bojovat proti špatnému dechu jako ninja pomocí věcí, které pravděpodobně již máte doma

Používejte přírodní ústní vody a osvěžovače dechu.

  • Listy máty pomáhají bojovat proti špatnému dechu a osvěžují ústa.
  • Koření jako hřebíček , kardamom a semena fenyklu jsou vynikající v boji proti zápachu v ústech.
  • Jedlá soda je další přírodní ústní voda, která je snadno dostupná. Jednoduše rozpusťte čajovou lžičku jedlé sody v šálku vody a použijte k vypláchnutí úst. Případně můžete také namočit svůj mokrý zubní kartáček do jedlé sody a použít jej k čištění zubů.
  • Čaj vyrobený z listů pískavice je skvělým antibakteriálním osvěžovačem úst. Začněte svůj den tím, že vypijete šálek toho.

Článek pokračuje na další straně

Pijte nejméně 2 litry vody denně.

Udržování hydratace má mnoho zdravotních výhod a vyhýbání se špatnému dechu je jen jedním z nich. Sliny zabraňují množení bakterií a voda je potřebná pro efektivní fungování slinných žláz. Pitná voda je prvořadá, pokud jde o prevenci růstu bakterií a špatného dechu způsobeného nedostatečnou vlhkostí a slinami v ústech. Vyhněte se sladkým džusům v noci, protože mohou napomáhat hromadění bakterií v noci.
                                                     Sledujte, co jíte!

O některých potravinách je známo, že způsobují špatný dech, takže je nejlepší se jim vyhnout, pokud chcete, aby vaše ústa vůně mátové čerstvé. Cibule a česnek jsou nejčastějšími viníky, pokud jde o nepříjemný dech. Nezapomeňte však také, že cibuli úplně nezbavíte, protože výzkum ukazuje, že konzumace cibule zabila 4 různé kmeny bakterií, které mohou způsobit zubní kaz a onemocnění dásní. Vyhněte se také potravinám s vysokým obsahem fruktózy nebo kyseliny, protože podporují růst bakterií.

Kam dál?

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Sprchovat se ráno nebo večer? Odborníci mají jasno. Jejich zjištění asi nikoho moc nepotěší

Další články