Vsadila na osvědčenou klasiku a ke kávě podávala moučník svého dětství. Jedli všichni. Jeden plech byl víc než málo.

6984
Sdílejte

Ingredience

Těsto

  • 350 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 celá vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 150 g hery
  • 2 polévkové lžíce medu

Náplň

  • 400 g švestkových povidel
  • 2 hrsti sekaných vlašských ořechů

 

Pracovní postup

Mouku smíchejte s kypřícím práškem. Přidejte cukr, vejce, rozměklou heru a med. Zpracujte na tužší těsto a dejte ho na 2 hodiny ztuhnout do ledničky.

Polovinu těsta vyválejte na plát, který vložte na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo na plech vyložený pečícím papírem).

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články