Krupicová kaše je rychlá a snadná pochoutka, kterou si lidé často dávají jako sladké druhé jídlo po syté polévce. Dnes vám přinášíme recept, podle kterého obyčejnou kaši proměníte v sametově jemnou dobrotu, jakou jste ještě neochutnali. Tajemství spočívá v její přípravě. Musíte totiž nechat krupici nějakou dobu bobtnat v mléce. Pak už jen uvaříte a pochutnáváte si.
Ingredience na 2 porce
Kaše
- 500 ml plnotučného mléka
- 50 g dětské krupičky
- 1 špetka soli
Na posypání
- 3 lžíce másla
- kakao
- cukr moučka
- ovoce
- skořice
Pracovní postup
Krupičku zalijte plnotučným mlékem a nechte dobře nasáknout nejlépe do druhého dne. Pokud máte velkou chuť, pak nechte bobtnat aspoň 1 hodinu.