1. Formu na pečení s průměrem 27 cm vymažeme a vysypeme moukou.
2. V misce smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem . V jiné míse vyšleháme do nadýchané pěny celá vejce spolu s práškovým cukrem.
3. Potom do směsi přilijeme olej, přidáme kysanou smetanu, vanilku a kůru z citronu a promícháme . Postupně přisypáváme mouku s kypřícím práškem a jen zlehka promícháme. Snažíme se směs promísí, aby nebyl koláč tuhý.
Recept pokračuje na další straně
4. Pokud je směs příliš hustá, přidáme trochu vody nebo mléka, abychom docílili lávovitou konzistenci. Směs by měla stékat z vařečky jako láva. Směs nalijeme na plech, který jsme zlehka vymazali olejem a vysypali hrubou moukou nebo strouhankou.
5. Na povrch naskládáme očištěné a osušené jahody , případně jejich můžeme přidat rovnou do těsta, je to na vás.