Kdo zná hrnkové těsto z kyselé smetany, nic jiného už nehledá – bublanina jako chmýří: Připravte si ji hned z dvojité dávky !

13941
Sdílejte

1. Formu na pečení s průměrem 27 cm vymažeme a vysypeme moukou.

2. V misce smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem . V jiné míse vyšleháme do nadýchané pěny celá vejce spolu s práškovým cukrem.

3. Potom do směsi přilijeme olej, přidáme kysanou smetanu, vanilku a kůru z citronu a promícháme . Postupně přisypáváme mouku s kypřícím práškem a jen zlehka promícháme. Snažíme se směs promísí, aby nebyl koláč tuhý.

Recept pokračuje na další straně

4. Pokud je směs příliš hustá, přidáme trochu vody nebo mléka, abychom docílili lávovitou konzistenci. Směs by měla stékat z vařečky jako láva. Směs nalijeme na plech, který jsme zlehka vymazali olejem a vysypali hrubou moukou nebo strouhankou.

5. Na povrch naskládáme očištěné a osušené jahody , případně jejich můžeme přidat rovnou do těsta, je to na vás.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články