Babička ji naučila, jak na kynuté těsto. Upekla dětem takové koláče, na jakých si sama pochutnávala, když byla ještě malá.

3379
Sdílejte

Babiččiny koláče jsou nedílnou součástí vzpomínek na prázdniny, nebo návštěvy. Mnoho lidí se kynutého těsta bojí. Je to zcela zbytečné, protože jeho příprava není nikterak složitá. Možná malinko časově náročná. To ale vůbec nevadí, protože když do přípravy vložíte lásku a srdce, výsledek je vždy přímo luxusní. Dnes vám nabízíme jednoduchý recept na kynuté koláče s jahodami. Až jejich sezóna pomine, dejte do nich vaši oblíbenou náplň a hostina pokračuje.

 

Ingredience na 14 kousků

Těsto

  • 250 ml mléka
  • 30 g droždí
  • 5 polévkových lžic cukru krupice
  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 300 g polohrubé mouky
  • 250 g hladké mouky
  • 1 čajová lžička soli
  • 30 ml tuzemského rumu

Náplň

  • 250 g tučného tvarohu v alobalu
  • 1 žloutek
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 čajová lžička moučkového cukru
  • 1/2 lžičky citronové kůry
  • 200 g čerstvých jahod

Drobenka

  • 60 g másla
  • 70 g hrubé mouky
  • 60 g cukru krupice

Na vymazání plechu

  • 1 lžíce sádla

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články