Fantastický domácí sýr ze 3 ingrediencí : 2 odzkoušené recepty bez syřidla, které se rozhodně vyplatí vyzkoušet !

8514
Sdílejte

forma

Recept pokračuje na další straně

Postup:

Mléko si zahřejte v hrnci a vařte 15 minut na mírném ohni, aniž sevřelo. Mezitím si vytiskněte šťávu z poloviny citronu. Po uplynutí 15 minut odstavte mléko ze sporáku, postupně přimíchávejte jogurt a citrónovou šťávu. Míchejte několik sekund a pak nechte směs chladnout minimálně 3 hodiny. Po uplynutí této doby si vemte bavlněnou gázu a několikrát ji přeložte přes sebe.

Pak přes ni přefiltruje směs, aby syrovátka stekla do hrnce a zůstala pouze pevná část. Neváhejte dobře pomačkat. Gázu se sýrem vložte do čisté nádoby a odložte do lednice na minimálně 30 minut. Potom sýr vyberte, osolte a přemístěte do formy dle vlastního výběru. Nechte chladit v chladničce dalších 8 hodin.

Recept pokračuje na další straně

Proč konzumovat tento sýr?

Skutečná proteinová bomba

Nepochybně jste si všimli, že kulturisté mají tendenci jíst hodně čerstvého sýra či tvarohu. Není to jen tak pro nic za nic. Čerstvé sýry obsahují až 36% proteinů nezbytných pro organismus, na rekonstrukci buněk a na produkci protilátek, které nás chrání před nemocemi.

Vzácný zdroj vápníku

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články