Dejte si před spaním pod polštář stroužek česneku: Mnohem lépe se vyspíte a budete nabití energií !

9534
Sdílejte

Proti plísním v půdě

Pokud se na rostlinkách av půdě objevovaly stopy plísně – bílé fleky a povlak, používala se zálivka z česneku. 6-7 stroužků se prolisovala a přidalo do kbelíku s vodou. Výluh se nechal odstát asi 1 den a pak se použil na zálivku takto poškozených rostlin. česnek má totiž výrazné antibakteriální účinky.

Extra účinný postřik proti havěti – na celou sezónu

Extrakt z česneku se dá použít tam, kde nám nebude vadit, že se česneková vůně udrží na rostlinách delší dobu. Je velmi účinný proti třepit, sviluškám, housenkám, mšicím a molice.

Připravíme ho následovně – 100 g nahrubo pomletých stroužků česneku smícháme s 50 ml rostlinného oleje a za občasného protřepání necháme louhovat 24 hodin. Pak přidáme 950 ml vody a 10 ml tekutého mýdla . Směs pořádně promícháme a uschováme nejlépe v láhvi z tmavého skla.

Postřik si následovně připravíme tak, že přecezenou směs rozředíme s vodou v poměru 1: 19 (např. 50 ml připravené emulze a 950 ml vody). Roztok nalijeme do postřikovače a při pravidelném protřepávání postřikujeme, dokud nejsou ošetřované plochy zcela mokré. Postřik je nejlépe dělat večer nebo brzy ráno. Doporučuji nejprve si na nějaké části ošetřované rostliny odzkoušet snášenlivost.

Článek pokračuje na další straně

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články