České vlaky budou jezdit do Chorvatska: RegioJet očekává masivní zájem. Cena jízdenky vás bude stát jen…

5469
Sdílejte

„K ukončení provozu autovlaku došlo z ekonomických důvodů, v případě zrušení jednotlivých přímých vozů šlo o důsledek změn trasy vlaků, které nyní neumožňují vedení přímých vozů mezi ČR a Jadranem,“ uvádí tisková mluvčí ČD Gabriela Novotná.

 

Článek pokračuje na další straně

O zřízení spoje do přímořských letovisek nyní České dráhy neuvažují. „Vedení přímého vlaku ani přímých vozů není v současné době možné kvůli tomu, že nejsou u našich partnerů k dispozici spoje, ke kterým bychom se mohli připojit,“ konstatuje Novotná.

Vlakem znovu na Slovensko v neděli a pondělí
Tuzemští dopravci začnou v příštím týdnu s postupným obnovováním spojů do okolních zemí. První vlaky na Slovensko vyšle RegioJet v neděli, od pondělí pak také České dráhy. Soukromý dopravce Leo Express měl původně slovenské spoje obnovit až 15. června, nyní však přípravy urychluje. „Spoje chceme spustit ideálně již příští týden,“ uvádí tiskový mluvčí společnosti Emil Sedlařík.

Kam dál?

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Osudové rozhodnutí : Marcela nastoupila do autobusu smrti, ve kterém neměla být. Rodiče odhalili poslední okamžiky

Žena zneužila svého stavu po prodělané mrtvici. Před lékaři a sociálními pracovníky zveličovala své problémy tak, aby měla nárok na co největší invalidní důchod a další dávky. Jezdila na dovolené a festivaly

Pes, který se ztratil před dvěma lety se našel 1600 kilometrů daleko

Další články