Ptali se, co to dala na sušenky. Když jim to řekla, klesla jim brada a jedli o to víc! Tak luxusní marmeládu ještě neochutnali.

5363
Sdílejte

Bezové květy nejsou jen krásné, ale i chutné a o léčivých účincích černého bezu se ví už od pradávna. Kromě toho, že si můžete z květů i plodů černého bezu připravit smažené „řízky,“ dá se z květů udělat i báječná marmeláda. Nemusíte se obávat neúspěchu, pokud nemáte s vařením marmelád žádné zkušenosti. Tento recept zvládne každý.

Ingredience na 6 zavařovacích sklenic

  • 30 bezových květů
  • 3 – 5 citronů dle velikosti květů
  • 2 kg želírovacího cukru
  • 3 l vody

Postup práce

Bezové květy zbavte velkých stonků a vložte do vyšší nádoby. Přidejte citronovou šťávu a kůru a zalijte převařenou vodou. Nádobu zakryjte plátýnkem, nebo víčkem a květy nechte macerovat v chladu, nikoli v lednici!

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články