Neskutečně dobrý pečený dort ve stylu Eskymo: Chutná téměř jako jeho zmrzlý jmenovec

5735
Sdílejte

Zatímco se korpus peče v troubě, připravte si krém. Rozšleháme dvě vejce a vlijeme do rendlíku spolu s kondenzovaným mlékem, vanilkovým cukrem a moukou. Postupně také přiléváme mléko a směs dobře promícháme a zahříváme na mírném ohni až k varu. Když se ve hmotě začnou tvořit bubliny, snižte teplotu na minimum a vaříme až do zhoustnutí. Pak krém odstavíme a dáme zchladit. Pokud se vytvořily hrudky, můžeme hmotu rozmixovat ponorným mixérem.

Pokračování na další straně

3. Poleva

Změklé máslo rozmixujte spolu se zakysanou smetanou, kakaem a cukrem a vytvořte hladkou směs.

4. Dohotovení

Poté, co vytáhnete korpus z trouby, jej nechte vychladnout, stejně jako hotový krém. Připravte si impregnaci tak, že práškový cukr rozpustíte v horkém mléce.

Zchladlý korpus překrojte podélně na dvě patra a obě napusťte mléčnou impregnací. Pokud však impregnované dorty nemáte rádi, můžete tento krok vynechat.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články