Nakrájela hříbky a zalila je smetanou. Pak to zasypala šalvějí a za 10 minut už voněla celá kuchyně. Ani nemusela volat strávníky, protože se sami seběhli ke stolu!

2284
Sdílejte

Vyrazili jste si na houby a měli jste štěstí. S radostí si nesete košík plný praváků, dubáků a jiných hříbků a možná i lišek, nebo václavek. Dnes vám nabízíme recept na famózní hříbkovou omáčku. Zatímco se bude vařit na sporáku, na grilu připravíte báječná šťavnatá kuřecí prsíčka. Vychutnejte si lahodný plátek zalitý delikátní jemnou omáčkou s fantastickou chutí “masa lesa.”

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou
  • 300 g čerstvých nebo mražených hříbků
  • 1 cibule
  • 80 ml šlehačky 33 %
  • 400 g penne
  • sůl, mletý pepř, pár lístků šalvěje
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 1 polévková lžíce másla
  • olej

Pracovní postup

Cibuli najemno nakrájejte a orestujte na troše oleje. Přidejte nakrájené hříbky, nasekanou šalvěj a vše orestujte 5 minut. Potom přilijte 300 ml vody a duste doměkka.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články