7 fantastických dezertů za studena, které okouzlí nepřekonatelnou chutí a rychlou přípravou: Číslo 6 můžete i při dietě !

16512
Sdílejte

Rychlé a jednoduché dezerty, které se u nás doma těší velké oblibě.

Ovocný dezert


přísady

1 hruška
1 pomeranč
1 jablko
1 banán
vanilková zmrzlina
2 kousky máslových sušenek
1 polévková lžíce zakysaná smetana
1 polévková lžíce kondenzovaného mléka

příprava

Oloupejte a nakrájejte ovoce.
Zmrzněte rozmačkejte vidličkou a promíchejte s rozdrcenými sušenkami.
Smíchejte zakysanou smetanu a kondenzované mléko.
Dejte ovoce porce sklenic: jablko, pak banán, hruška a pomeranč. Mezi každým položte vrstvu zmrzliny.
Na vrch sklenic nalijte směs zakysané smetany a kondenzovaného mléka. Nechte v mrazáku 20 minut a potom okamžitě podávejte na stůl. Na vrch dezertu můžete nalít čokoládu.

Čokoládovo – tvarohové tyčinky z formičky

přísady

250 g tvarohu
100 g čokolády
2 polévkové lžíce cukr
1 kiwi
50 g třešní
příprava

Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a nalijte ji do silikonových formiček. Všimněte si, že vrstva by neměla být příliš tenká. Hotové formy pošlete na několik hodin do mrazničky.
Ovoce jemně nasekejte. Tvaroh se utřeme s cukrem až do homogenní hmoty. Pro jemnou texturu, můžete rozšlehat mixérem.
Vyberte formy z mrazáku a na čokoládu naneste náplň z tvarohu a ovoce. Zalijte zbylou čokoládou.
Dejte formičky zpět do mrazničky, dokud neztuhne, pak odstraňte a podávejte na stůl chlazený.

Pokračování na další straně

Dezert z tvarohu
potřebujeme:

700 g zakysané smetany
400 g tvarohu (jemného)
250 g cukru
100 ml vody
30 g želatiny v prášku
4 Mandarinky
20 g másla,
10 g vanilkového cukru.

Postup:

Namočte želatinu do studené vody a dobře promíchejte, nechte nabobtnat 10 minut (nebo podle návodu na obalu).
Očistěte mandarinky, oddělte měsíčky a odstraňte bílé části.

Dejte máslo do horké pánve, počkejte, dokud se roztaje, pak přidejte měsíčky mandarinek, 1,5 lžičky cukru a opatrně promíchejte dřevěnou vařečkou – od roztání cukru nechte na pánvi 1-2 minuty. Karamelizované mandarinky přeložte na talíř a nechte vychladnout.

Do misky dejte tvaroh, vanilkový cukr, 5 lžic zakysané smetany, polovinu zbývajícího cukru a dobře promíchejte ručním šlehačem. Zbývající kyselou smetanou a cukr dejte do samostatné mísy a vyšlehejte s mixérem, aby se cukr zcela roztál a potom přidejte tvarohovou směs. Pomalu přilijte do směsi želatinu (želatinu jsme si zahříváním rozpustili podle návodu na obalu) a dobře promíchejte. Do směsi dejte i plátky mandarinky a promíchejte. Ponechte pár měsíčků mandarinek na dekoraci.

Nalijte hmotu do formy (například bábovkové) a plátky mandarinek můžete ve směsi jemně rozmíchaným lžící, aby byly po celém objemu směsi.

Formu zakryjte fólií a vložte ji do chladničky minimálně 2 hodiny. Po dvou hodinách vložte formu do horké vody na 15 sekund, pak obraťte dnem vzhůru a vyklopte. Posypte vrch dortu kokosem a dejte plátky mandarinky na vrch, pak nakrájejte a podávejte.

Pokračování na další straně

Pamlsek z bábovkové formy

Potřebujeme:

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články