Zmatky v krizovém štábu. Spor o karanténu : Prymula navrhuje promoření obyvatel, ale Hamáček pokus odmítá ! Jaký máte na to názor vy ?

5603
Sdílejte

„Když to řeknu úplně laicky, měl by tu nemoc prodělat nebo se s ní potkat a ukázat, že je imunní,” dodal.

Nejrizikovější skupinou jsou zejména senioři , kteří mají vysoký krevní tlak, případně cukrovku
Naopak lidé nižšího věku a ti, kteří jsou zdraví, by se měli s nemocí setkat, což by v důsledku snížilo riziko pro starší část populace. U nerizikových skupin by totiž neměla mít choroba horší průběh než chřipka.

S jeho slovy ale nesouhlasí šéf Ústředního krizového štábu Jan Hamáček.
Vyjádřil se na Twiteru : S ukvapeným “promořováním obyvatelstva“ mám problém. Zatím se o tom nevedla odborná diskuze, chci počkat na odborníky. Upozorňuji, že taková změna by už nešla vzít zpět. I proto musíme sledovat země, kde se tato cesta neosvědčila. Například V. Británie.

Podobný názor jako Jan Hamáček zastává také premiér Andrej Babiš. „Nesouhlasím s názorem náměstka ministra zdravotnictví Romana Prymuly, že pokud se podaří ochránit rizikové skupiny, měla by velká část zdravé populace nemoc Covid-19 prodělat nebo se s ní setkat,“ sdělil po obratu Romana Prymuly médiím. Taková myšlenka je podle něj příliš riskantní.Na jeho straně není ani ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. „Teď jsme schopni tu pandemii u nás poměrně dobře řídit. Není to tak, že ona řídí nás, nečelíme tady nějakým masivním nárůstům počtu pacientů,“ vysvětlil, proč mu současná opatření dávají smysl.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články