Točený třešňový koláč jako dech: Neskutečně dobrý a měkoučký. Doma se z něj můžou zbláznit!

4564
Sdílejte

Mezitím si připravíme krém. Do hrnce si dáme sklenici mléka, veškerý cukr a zahříváme. V misce si utřeme žloutky, zbylé mléko, škrob a citronovou kůru. Do misky se žloutky pak nalijeme ještě trochu teplého mléka, dobře promícháme a dáme do hrnce. Na mírném ohni vaříme dokud krém neztuhne a necháme vychladnout. Hotové těsto si vyválíme na rozměr 45 x 29 cm a potřeme krémem.

Třešně si nakrájíme na poloviny a poklademe rovnoměrně na krém. Těsto rozřízneme na 4 pásy a odřízneme kraje. Připravíme si kulatou zapékací mísu, nebo dortovou formu, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Jeden pás cesta stočíme do šneka a umístíme doprostřed. Další pásy postupně namotáváme na šneka.

Pokračování na další straně

Pokud nám vypadnou někde třešně, Zastrčíme jejich zpět. Přikryjeme a necháme ještě podkynout. Potřeme žloutkem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 ° C. Pečeme asi 30 – 35 minut. Necháme vychladnout a posypeme práškovým cukrem. Hotovo. Přejeme dobrou chuť!

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články