Naprosto božský MANDARINKOVÝ CHEESECAKE S PŘEKVAPENÍM. Vypadá složitě,ale není. Je to neskutečná pochoutka !

3478
Sdílejte

Krém

1. Šťávu s citrónu smíchejte s tvarohem pokojové teploty, vmíchejte cukr. Ušlehejte tuhou šlehačku. Do větší misky dejte vlažnou vodu (ne studenou), přidejte želatinu a velmi intenzivně metličkou prošlehejte, až se želatina rozpustí a cítíte, že začíná houstnout. V tomto okamžiku začněte přidávat ochucený tvaroh a po částech ho ručně zašlehejte. Do hotové hmoty najednou lehce vmíchejte šlehačku a kousky mandarinek.

2. Tvarohový krém bude pomalu tuhnout, takže dále pracujte rychle. Formu na srnčí hřbet potáhněte potravinovou fólií. Část krému dejte dovnitř a urovnejte do roviny. Z těsta vykrájejte srdíčka. Potřebovala jsem 12,5 kousku, ale to závisí na výšce těsta (ještě vám zbude na ochutnání). Srdíčka vložte hlavou dolů do krému, přičemž je třeba, aby byla těsně za sebou a v zákrytu.

3. Formu doplňte tak, aby srdíčka nebyla vidět. Ponechejte si necelý 1 cm na dorovnání rozmixovanými sušenkovými drobečky. Drobečky urovnejte stěrkou a dezert dejte ztuhnout do chladničky, asi na 6 hodin. Je ideální, když ho tak na hodinu lehce zatížíte.

Dokončení – Ztuhlý dezert přikryjte 10 cm širokým pruhem pečicího papíru, na něj dejte rovné prkýnko a opatrně jej převraťte. Forma je dlouhá, takže je lepší, když vám teď někdo pomůže. Z obou stran vezměte do prstů přesahující fólii a pomocí ní formu pomalu zdvihněte. Dezert polijte rozpuštěnou čokoládou a dejte opět ztuhnout.

Pokračování na další straně

Dokonale vychlazený dezert rozkrojte na potřebnou délku k servírování a za pomoci pruhu pečicího papíru přendejte na tác. Řezy vytvořte vždy očištěným, ostrým nožem.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články