Recept vypadá složitě,ale nebojte se je velmi jednoduchý.Můžete si ho rozložit i do dvou dnů.Podobných receptů je velká spousta, ale jsou náročnější na přípravu.
Tvarohový dezert připravuji v této formě na srnčí hřbet (viz níže), a dělám ho vzhůru nohama, čímž mi odpadla výroba sušenkového základu. Odlehčený ovocný krém nádherně ladí s hořkou čokoládou a co se týče překvapení uvnitř – vykrájených tvarů srdíček, to je základní recept na tradiční Red Velvet Cake (dort Červený samet), který peču dost ráda.
Pokud vám není jasné, proč se mluví o překvapení, pak si představte, že přinesete na stůl čokoládový dezert, v kterém každý tuší roládu. Jaké bude překvapení, když dezert nakrojíte…
Pokračování na další straně
Příprava: těsto 20 min + dokončení 40 min a pečení a chlazení * Získáte: dezert dlouhý 30 cm
Srdíčka
180 g másla
150 g cukru krupice
2 celá vejce
150 g polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 rovná lžíce kakaa
¼ lžičky sody
125 ml podmáslí
1½ lžičky červené gelové barvy
Krém