Naprosto božské tvarohové šátečky bez kynutí. Nadýchané A chutnají úplně jako z kynutého těsta

29286
Sdílejte

V míse vyšleháme máslo se zbývajícími 2 lžícemi cukru a vejci, přilijeme vyplývající kvásek a přidáme mouku se solí a práškem do pečiva.

Pokračování na další straně

Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které ihned bez dalšího kynutí rozdělíme na dvě části, aby se nám lépe vyvaloval, vyválíme asi na tloušťku 0,5cm, rozkrájíme na čtverce, naplníme, protilehlé cípy potřeme rozšlehaným vejcem a dobře spojíme.

Šatičky klademe na plech s pečícím papírem, potřeme vejcem, posypeme drobenkou a pečeme asi 20-25 minut na 180 stupňů. Z tohoto množství jsem upekla 18 větších šátečků (1 a 1/2 plechu), ale záleží na velikosti.
Ještě horké potřela rumem, aby pěkně voněly.Dobrou chuť

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články