Postup:
Zelí si omyjeme a nakrájíme na jemno. Vložíme do mísy, zalijeme vařící vodou a necháme působit 10 minut. Poté scedíme. Brambory si očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli si nakrájíme na jemno. Nyní postupně všechny ingredience přidáváme k mletému masu – cibuli, zelí, i brambory, z nichž dříve vytlačíme co nejvíce šťávy, aby nebyly mokré. Přidáme sůl, pepř, jakékoliv další koření podle chuti, smetanu, vejce a důkladně promícháme.
Pokračování na další straně
Formujeme karbanátky jakéhokoliv tvaru a velikosti. Plech si pokryjeme pečícím papírem a kotlety ukládáme vedle sebe. Nakonec jejich svrchu potřeme zakysanou smetanou, nebo rajčatovou omáčkou, pro hezčí barvu a ještě lepší chuť.